POLICIJSKA UPRAVA ISTARSKA
Trg Republike 1, 52 100 Pula, tel.: +385 52 532 111
istarska uprava > Policijske postaje > Policijska postaja Labin

Policijska postaja Labin

Policijska postaja Labin

Adresa: Istarska1, Labin
Poštanski broj: 52220

Telefon: 052/538 439
Telefaks: 052/538 404
e-mail: pp.labin@mup.hr

Načelnica policijske postaje - Đeni Bučić

 

Nadležnost nad gradovima : Labin
Nadležnost nad općinama : Sv. Nedelja, Raša, Kršan iPićan

Područje policijske postaje Labin prostire se na površini od 390 km2, a obuhvaća područje grada Labina i općina  Sv. Nedjelja, Raša, Kršan i Pićan, odnosno istočni dio istarskog poluotoka. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine, na području grada Labina  i općina Sv. Nedjelja, Raša, Kršan i Pićan obitava 22 658 stanovnika.
 

Policijska postaja Labin, kao mješovita policijska postaja treće kategorije,  na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove temeljne, prometne, granične i kriminalističke policije te upravne poslove (prijave promjene prebivališta i boravišta, izdavanje osobnih iskaznica, putovnica, prometnih i vozačkih dozvola, rješavanje statusnih pitanja stranaca, državljanstva i dr.).

Područje policijske postaje Labin podijeljeno je na dva područna sektora s dva ophodna i četiri kontaktna rajona te jedan granični sektor, a na postajnom području se nalazi  trajektno pristaništa Brestova i stalni granični prijelaz  za međunarodni promet putnika i roba u pomorskom prometu Raša – Bršica.

Radom policijske postaje upravlja načelnik/ca.