POLICIJSKA UPRAVA ISTARSKA
Trg Republike 1, 52 100 Pula, tel.: +385 52 532 111
istarska uprava > Policijske postaje > Policijska postaja Buje-Buie

Policijska postaja Buje-Buie

Policijska postaja Buje-Buie

Adresa: Nikole Tesle 6, Buje
Poštanski broj: 52460

Telefon: 052/538 939
Telefaks: 052/538 909

e-mail: pp.buje@mup.hr

Načelnik policijske postaje -

Nadležnost nad gradovima : Buje
Nadležnost nad općinama   : Grožnjan, Oprtalj

Područje Policijske postaje Buje-Buie prostire se na površini od 236,95 km2 ili na 23 695 ha i obuhvaća područje grada Buje te općine Grožnjan i Oprtalj, odnosno sjeverozapadni dio istarskog poluotoka. Prema popisu stanovnika iz 2011. godine, na području grada Buje te općina Grožnjan i Oprtalj obitava 6 722 stanovnika.  

Policijska postaja Buje-Buie, kao mješovita postaja druge kategorije, na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove temeljne, prometne, granične i kriminalističke policije te upravne poslove (prijave promjene prebivališta i boravišta, izdavanje osobnih iskaznica, putovnica, prometnih i vozačkih dozvola, rješavanje statusnih pitanja stranaca, državljanstva i dr.).

Područje policijske postaje Buje-Buie podijeljeno je na dva područna sektora  koji obuhvaćaju sedam ophodnih i tri kontaktna rajona te jedan granični sektor.

Na postajnom području nalaze se dva stalna granična prijelaza  za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Plovanija i Kaštel te stalni granični prijelaz  za pogranični promet Lucija.

Radom policijske postaje upravlja načelnik/ca.