POLICIJSKA UPRAVA ISTARSKA
Trg Republike 1, 52 100 Pula, tel.: +385 52 532 111
istarska uprava > Vijesti > Law Enforcement Torch Run u Puli

Law Enforcement Torch Run u Puli

Law Enforcement Torch Run u Puli
11. travanj 2017. -

Foto: PU istarska

U Puli se danas, u organizaciji Škole za odgoj i obrazovanje Pula, održava Drugi pulski atletski miting u združenoj atletici. Tom prigodom je jutros, uoči otvaranja mitinga, održana Law Enforcement Torch Run, simbolična utrka s olimpijskim plamenom, u kojoj su sudjelovali policijski službenici Policijske uprave istarske, polaznici Policijske škole Josip Jović i sportaši Specijalne olimpijade.

Ova simbolična utrka održana je kako bi se pridonijelo podizanju svijesti o važnosti združenih sportova i Specijalne olimpijade. Naime, u lipnju 2014. godine Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Specijalna olimpijada Hrvatske potpisali su Sporazum o suradnji, kojim su se usuglasili da će surađivati na područjima pripremanja natjecanja za sudjelovanje na igrama Specijalne olimpijade Hrvatske i drugim natjecanjima, promicati program Specijalne olimpijade, poticati integraciju osoba s intelektualnim teškoćama i sportaša s invaliditetom, promicati borbu protiv dopinga i korištenja zabranjenih suspstanci i drugim područjima zajedničkog interesa.

Jedna od aktivnosti kroz koje Ministarstvo unutarnjih poslova promiče svijest o pružanju podrške osobama s intelektualnim teškoćama i sportašima s invaliditetom je sudjelovanjem u pokretu Law Enforcement Torch Run for Special Olympics (Utrka s olimpijskim plamenom tijela za provedbu zakona za Specijalnu Olimpijadu). Riječ je o međunarodnom pokretu policijskih službenika i drugih djelatnika tijela za provedbu zakona, koji postoji preko 30 godina, sa svrhom širenja svijesti o potrebi pružanja podrške osobama s intelektualnim poteškoćama u njihovoj afirmaciji u društvu, među ostalim i kroz sportske aktivnosti u suradnji sa Specijalnom olimpijadom. Godišnje oko 97 tisuća policajaca širom svijeta sudjeluje u širenju svijesti o Specijalnoj olimpijadi kroz simbolične utrke s olimpijskim plamenom, vožnje motorima, prikupljanje novčanih sredstava i razne druge humanitarna aktivnosti. Tako je i danas u Puli održana jedna takva simbolična utrka s olimpijskim plamenom, u kojoj su kao ''čuvari plamena'', uz sportaše Specijalne olimpijade,  sudjelovali istarski policajci i njihovi budući kolege, polaznici policijske škole. Svojim sudjelovanjem u utrci željeli su pokazati kako policija, kao služba koja brine o sigurnosti građana, brine i  o njihovom svakodnevnom položaju u društvu, pogotovo kada je riječ o osobama s invaliditetom.  Svoju podršku ovoj hvalevrijednoj aktivnosti dao je i gradonačelnik Pule Boris Miletić, koji je čestitao sudionicima mitinga na ostvarenim uspjesima i podijelio medalje najboljim pojedincima.

Ovo je treća Law Enforcement Torch Run utrka održana u Hrvatskoj, koju su organizirali pripadnici hrvatske policije, no nikako ne i posljednja. Planira se održavanje utrka tijekom cijele godine, u gradovima diljem Hrvatske, s ciljem skretanja pozornosti javnosti na potrebu pružanja podrške osobama s  intelektualnim teškoćama i sportašima s invaliditetom.


Djelatnici PU istarske i polaznici Policijske škole Josip Jović
Otvaranje atletskog mitinga u Puli
Simbolična utrka s olimpijskim plamenom

Policijski službenici i polaznici policijske škole zajedno sa sportašima Specijalne olimpijade
Prva Law Enforcement Torch Run utrka održana je prije više od 30 godina
Plamen je preuzela pročelnica Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović

Gradonačelnik Pule Boris Miletić podijelio je medalje sudionicima
Gradonačelnik Pule s polaznicima policijske škole
Maja Krajcar iz Policijske škole Josip Jović


Vijesti za aktualni mjesec:


23.3.2018.Nagrađeni učenici upoznali rad pomorske policije
23.3.2018.Ljetno računanje vremena: prestanak obveze dnevnih svjetala
23.3.2018.Prevaren prilikom kupnje automobila
23.3.2018.Prijavljen za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju
23.3.2018.Pas ugrizao dijete
23.3.2018.Teška krađa u kamenolomu
22.3.2018.Edukacija djece o komunikaciji s nepoznatim osobama
22.3.2018.Policija educirala privatne iznajmljivače o zaštiti stambenih objekata
22.3.2018.Provaljeno u kuću i vikendicu
22.3.2018.Otuđena skela
21.3.2018.Pojačani nadzor vozila i vozača
21.3.2018.Požari dimnjaka: spriječite požar u svom domu!
21.3.2018.Osumnjičen za tešku krađu
21.3.2018.Provala u kuću
21.3.2018.Provaljeno u garažu
20.3.2018.Smrtno stradala u požaru kuće - nadopuna
20.3.2018.Prijenosni šalter za upravne poslove u Brtonigli
20.3.2018.Pripazite na torbe i novčanike!
20.3.2018.Smrtno stradala u požaru kuće
20.3.2018.Priveden zbog prijetnje i razbijanja stakla


str.: 1 od 5. Ukupno: 90 zapisa.