POLICIJSKA UPRAVA ISTARSKA
Trg Republike 1, 52 100 Pula, tel.: +385 52 532 111
istarska uprava > Vijesti > Međunarodnom suradnjom do sigurnije turističke sezone

Međunarodnom suradnjom do sigurnije turističke sezone

Međunarodnom suradnjom do sigurnije turističke sezone
2. kolovoz 2017. -

Foto: PU istarska

Odjel prevencije Policijske uprave istarske nastavio je s provođenjem preventivnih aktivnosti u sklopu projekta istarske policije ''Sigurnost u turističkoj sezoni'' pa su tako tijekom srpnja djelatnici odjela zajedno s policijskim službenicima pulske, rovinjske, porečke, umaške i bujske policije održali niz preventivnih info punktova. 

Na području Policijske postaje Pula-Pola info punktovi su održani u kampovima Indije, Bi Village, Pineta, Stoja, Medulin, Brioni, Kažela, Runke, turističkim naseljima Verudela, Zlatne stijene i Barbariga, a policijski službenici o turistima su brinuli i na rtu Kamenjak te na području Ližnjana. Na rovinjskom području, savjete su dijelili u kampu Polari, turističkom naselju Amarin i na plaži Cuvi, dok su u Poreču posjetili kampove Zelena laguna i Bijela uvala. U Umagu su info punktovi održani u turističkom naselju Stella Maris, dok su na području Policijske postaje Buje-Buie policijski službenici bili prisutni u turističkom naselju Kanegra i na festivalu u Grožnjanu.

Policijski službenici turistima su podijelili letke na stranim jezicima, koje je izradila Policijska uprava istarska, a kojima se turistima sugerira na koje načine mogu podići razinu svoje sigurnosti za vrijeme ljetovanja. Strani i domaći gosti dobili su informacije o oblicima sigurnog ponašanja u moru, o opasnostima za plivače koji plivaju izvan zona namijenjenih kupačima, opasnostima za ronioce koji se ne pridržavaju zakonskih propisa i pravila sigurnog ronjenja te opasnostima koje mogu prouzročiti vozači jet skija i plovila. Policijski službenici uputili su ih da zatvaraju vrata i prozore kada napuštaju apartmane ili sobe u kojima borave, da ne nose na plažu veće količine novca ili vrijedne predmete te da novac mijenjaju u bankama, mjenjačnicama ili na drugim ovlaštenim mjestima. Domaćim i stranim gostima skrenuta je pozornost i na zaštitu bicikala od krađe, pa su ih tako policijski službenici uputili da zaključavaju svoje bicikle te da ih imaju pod nadzorom.

Hrvatskim policajcima na info punktovima su se pridružili i strani policijski službenici, koji u okviru projekta Ministarstva unutarnjih poslova ''Sigurna turistička sezona'' ovog ljeta borave u Istri i brinu o sigurnosti domaćih i stranih gostiju.  Poljski policajci Michal Machulski i Marcin Celi,  slovenski policijski službenik Matija Breznik, talijanska policajka Patrizia Spadini i austrijski policijski službenici Zeljko Brkic i Ruzica Petrusic izazvali su zanimanje stranih turista, koji su bili oduševljeni što u Hrvatskoj susreću ''svoje'' policajce. Vrlo su pozitivno ocijenili rad stranih policijskih službenika, ali i ovakav način preventivnog rada policije te su sa zanimanjem saslušali savjete policije.

Kako bi i ostatak turističke sezone bio na zadovoljavajućem sigurnosnom nivou, policijski službenici Policijske uprave istarske nastavit će s provođenjem ovakvih preventivnih info punktova i u narednom razdoblju.


Savjeti policijskih službenika za sigurno ljetovanje
Hrvatskim policajcima pomaže i slovenski policijski službenik
Poljski policajci također brinu o sigurnosti gostiju u Istri

 Ugodan susret s policajcem iz svoje zemlje
Međunarodnom suradnjom do sigurnije turističke sezone
Strani policajci prisutni su i na javnim okupljanjima


Vijesti za aktualni mjesec:


21.8.2017.Provaljeno u kuću
21.8.2017.Stanje sigurnosti cestovnog prometa u PU istarskoj
21.8.2017.Teško ozlijeđen motociklist
21.8.2017.Zatečeni u nezakonitom prelasku granice
21.8.2017.Teško ozlijeđen u Barbanu
21.8.2017.Oštećeni automobili u Umagu
21.8.2017.Policija traga za ukradenom slikom
21.8.2017.Otuđeni vanbrodski motori
18.8.2017.Krađe s plaže
18.8.2017.Osumnjičeni za prodaju droge
18.8.2017.Provalio u ugostiteljski objekt
18.8.2017.Zatečen s različitim vrstama droge
17.8.2017.Priveden zbog četiri kaznena djela
17.8.2017.Teško ozlijeđen vozač motocikla
17.8.2017.Otuđena građevinska oplata
17.8.2017.Troje ozlijeđenih u prometnoj nesreći u Puli
17.8.2017.Teško ozlijeđen u prometnoj nesreći kod Buzeta
16.8.2017.Priveden zbog računalnih prijevara
16.8.2017.Iskorištavanje djece za pornografiju
16.8.2017.Prijetio i razbijao u ugostiteljskom objektu


str.: 1 od 5. Ukupno: 89 zapisa.