POLICIJSKA UPRAVA ISTARSKA
Trg Republike 1, 52 100 Pula, tel.: +385 52 532 111
istarska uprava > Vijesti > Međunarodnom suradnjom do sigurnije turističke sezone

Međunarodnom suradnjom do sigurnije turističke sezone

Međunarodnom suradnjom do sigurnije turističke sezone
2. kolovoz 2017. -

Foto: PU istarska

Odjel prevencije Policijske uprave istarske nastavio je s provođenjem preventivnih aktivnosti u sklopu projekta istarske policije ''Sigurnost u turističkoj sezoni'' pa su tako tijekom srpnja djelatnici odjela zajedno s policijskim službenicima pulske, rovinjske, porečke, umaške i bujske policije održali niz preventivnih info punktova. 

Na području Policijske postaje Pula-Pola info punktovi su održani u kampovima Indije, Bi Village, Pineta, Stoja, Medulin, Brioni, Kažela, Runke, turističkim naseljima Verudela, Zlatne stijene i Barbariga, a policijski službenici o turistima su brinuli i na rtu Kamenjak te na području Ližnjana. Na rovinjskom području, savjete su dijelili u kampu Polari, turističkom naselju Amarin i na plaži Cuvi, dok su u Poreču posjetili kampove Zelena laguna i Bijela uvala. U Umagu su info punktovi održani u turističkom naselju Stella Maris, dok su na području Policijske postaje Buje-Buie policijski službenici bili prisutni u turističkom naselju Kanegra i na festivalu u Grožnjanu.

Policijski službenici turistima su podijelili letke na stranim jezicima, koje je izradila Policijska uprava istarska, a kojima se turistima sugerira na koje načine mogu podići razinu svoje sigurnosti za vrijeme ljetovanja. Strani i domaći gosti dobili su informacije o oblicima sigurnog ponašanja u moru, o opasnostima za plivače koji plivaju izvan zona namijenjenih kupačima, opasnostima za ronioce koji se ne pridržavaju zakonskih propisa i pravila sigurnog ronjenja te opasnostima koje mogu prouzročiti vozači jet skija i plovila. Policijski službenici uputili su ih da zatvaraju vrata i prozore kada napuštaju apartmane ili sobe u kojima borave, da ne nose na plažu veće količine novca ili vrijedne predmete te da novac mijenjaju u bankama, mjenjačnicama ili na drugim ovlaštenim mjestima. Domaćim i stranim gostima skrenuta je pozornost i na zaštitu bicikala od krađe, pa su ih tako policijski službenici uputili da zaključavaju svoje bicikle te da ih imaju pod nadzorom.

Hrvatskim policajcima na info punktovima su se pridružili i strani policijski službenici, koji u okviru projekta Ministarstva unutarnjih poslova ''Sigurna turistička sezona'' ovog ljeta borave u Istri i brinu o sigurnosti domaćih i stranih gostiju.  Poljski policajci Michal Machulski i Marcin Celi,  slovenski policijski službenik Matija Breznik, talijanska policajka Patrizia Spadini i austrijski policijski službenici Zeljko Brkic i Ruzica Petrusic izazvali su zanimanje stranih turista, koji su bili oduševljeni što u Hrvatskoj susreću ''svoje'' policajce. Vrlo su pozitivno ocijenili rad stranih policijskih službenika, ali i ovakav način preventivnog rada policije te su sa zanimanjem saslušali savjete policije.

Kako bi i ostatak turističke sezone bio na zadovoljavajućem sigurnosnom nivou, policijski službenici Policijske uprave istarske nastavit će s provođenjem ovakvih preventivnih info punktova i u narednom razdoblju.


Savjeti policijskih službenika za sigurno ljetovanje
Hrvatskim policajcima pomaže i slovenski policijski službenik
Poljski policajci također brinu o sigurnosti gostiju u Istri

 Ugodan susret s policajcem iz svoje zemlje
Međunarodnom suradnjom do sigurnije turističke sezone
Strani policajci prisutni su i na javnim okupljanjima


Vijesti za aktualni mjesec:


17.7.2018.Pokušao osloboditi uhićenika
17.7.2018.Prijavljen zbog teškog ozljeđivanja
17.7.2018.Razbojništvo u Puli
17.7.2018.Osumnjičen za krađu s plaže
17.7.2018.Prijavljen za iznudu i oštećenje tuđe stvari
16.7.2018.Hrvatski policajci uz Vatrene: za nas ste pobjednici!
16.7.2018. Slavlje u Istri bez većih incidenata
16.7.2018.Policija zatekla kombi s 23 migranta
16.7.2018.Prijetio da će pustiti plin iz boce
16.7.2018.Stanje sigurnosti cestovnog prometa tijekom vikenda
16.7.2018.Izgorio motocikl
16.7.2018.U sudaru dva motocikla, tri osobe ozlijeđene
13.7.2018.Vatreni sretno, a navijači oprezno!
13.7.2018.Javni natječaj za prijem u državnu službu na neodređeno vrijeme
13.7.2018.Oglas za prijem u državnu službu na određeno vrijeme
13.7.2018.Krivotvorio licencu za taksi prijevoz
13.7.2018.Otuđio joj torbicu i auto
13.7.2018.Dvije osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći kraj Baderne
13.7.2018.Dvoje ozlijeđenih na radu
12.7.2018.Ozlijeđeni pješaci u Puli


str.: 1 od 4. Ukupno: 65 zapisa.