POLICIJSKA UPRAVA ISTARSKA
Trg Republike 1, 52 100 Pula, tel.: +385 52 532 111
istarska uprava > Vijesti > Dan otvorenih vrata policije u Poreču

Dan otvorenih vrata policije u Poreču

Dan otvorenih vrata policije u Poreču
10. svibanj 2018. -

Foto: PU istarska

Istarska policija nastavlja provoditi promotivne aktivnosti kako bi se što više mladih prijavilo na natječaj koji je Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2018./2019. godini, kojim se traži 600 novih policajaca.

Tako je danas, 10. svibnja od 11,00-13,00 sati na porečkom Trgu slobode PU istarska organizirala Dan otvorenih vrata kako bi se što veći broj građana upoznao s ovim, prije svega humanim zanimanjem koji za mlade ljude donosi mnoge izazove. Novi je to način pristupa mladima, prvenstveno srednjoškolcima ali i svima mlađim od 28 godina i njihovog animiranja za policijski posao. Posjetitelji su se mogli detaljnije upoznati s policijskim zanimanjem i opremom koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Svoju opremu izložili su djelatnici temeljne, prometne, interventne, kriminalističke policije te Protueksplozijski odjel i Odjel prevencije, a policijski službenici rado su odgovarali učenicima i drugim posjetiteljima na pitanja o svom poslu. Policijski demo timovi i ovaj su put privukli najviše pažnje. Demo tim sastavljen od policajki i policajaca temeljne, prometne i granične policije, prikazao je okupljenima pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem. Interventni policajci prezentirali su tehnike borilačkih vještina koje koriste prilikom primjene policijskih ovlasti kao i rukovanje opremom koja je specifična za ovaj rod policije, a koristi se prilikom osiguranja većih okupljanja i uspostave narušenog javnog reda i mira i naravno izazvali pljesak.

No, najveći pljesak ipak je dobila njemačka ovčarka Dixa, pas za detekciju eksploziva, koja je zajedno sa svojim vodičem održala pokazanu vježbu i uspješno otkrila eksplozivni predmet u automobilu. Kriminalistički tehničari pobrinuli su se za obradu mjesta događaja ubojstva, te su srednjoškolcima omogućili da se okušaju u izuzimanju tragova zločina.

Na Danu otvorenih vrata sudjelovali su i načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot, načelnik Policijske akademije Dubravko Novak i voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja Mirjana Abramović kako bi prisutnima, u neposrednom kontaktu dali što više informacija o natječaju ali i samoj izobrazbi za zanimanje policajac. Podršku manifestaciji dao je i gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić koji se pridružio istarskim i porečkim policajcima. 

Podsjećamo da se na natječaj mogu javiti državljani i državljanke Republike Hrvatske koji imaju završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju, nemaju navršenih 28 godina na dan 10. rujna 2018. godine, imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, osobno su dostojni za obavljanje policijske službe i nisu članovi političke stranke. Prijave na natječaj primat će se do 6. srpnja kako bi se mogli prijaviti i učenici koji ove godine završavaju srednju školu.

Program srednjoškolskog obrazovanja započet će 10. rujna, a trajat će 12 mjeseci, od čega jedan mjesec obuhvaća praksu u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Za vrijeme školovanja, polaznicima su osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada. Polaznici koji uspješno završe program obrazovanja, primat će se u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova sukladno potrebama službe, a nakon završetka vježbeničkog staža od šest mjeseci, postaju policajci te su obavezni raditi u policiji najmanje pet godina. Čeka ih dakle siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Više informacija o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka građani mogu pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava, u policijskim postajama, nadležnim službama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na facebook stranici Policijska akademija MUP RH.

Javi se i ti na natječaj i postani hrvatski policajac!


Vijesti za aktualni mjesec:


23.5.2018.Prevaren prilikom prodaje prijenosnog računala
23.5.2018.Osumnjičen za krađu struje
23.5.2018.Izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola
23.5.2018.Otuđena plastična ambalaža
22.5.2018.Oglas za prijam namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme
22.5.2018.Provala u trgovinu i skladišni prostor
22.5.2018.Održane eko akcije u okviru projekta „Zdrav za pet“
22.5.2018.Sutra u Puli Dan ljubaznosti u prometu
22.5.2018.Oprez prilikom paljenja vatre na otvorenom
22.5.2018.Krađa mopeda
22.5.2018.Zapaljeno stablo u Puli
22.5.2018.Teže ozlijeđen motociklist
22.5.2018.Pad paraglajdera-nadopuna događaja
21.5.2018.Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!
21.5.2018.Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda
21.5.2018.Najava akcije nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela
21.5.2018.Otkriveni kradljivci stolova i stolica
21.5.2018.Troje ozlijeđenih u prometnoj nesreći
21.5.2018.Pad paraglajdera
21.5.2018.Prijavljene zbog krađa novčanika


str.: 1 od 5. Ukupno: 84 zapisa.